Inflationen dominerar den politiska debatten

Just nu dominerar inflationen och det bistra ekonomiska läget den politiska debatten i Sverige. Efter pandemin och med krig i Europa har läget på världsmarknaden gått ett dystert öde till mötes. Det påverkar självklart ett litet exportberoende land som Sverige. Vi ser kraftiga prisökningar på räntor, el, livsmedel och drivmedel. Inflationen får värdet på dina pengar att brinna upp. Det gör att det blir knapert i plånboken för både privatpersoner och företag. Kanske behöver du dryga ut kassan med ett lån? På https://krea.se/ kan du hitta finansiering åt ditt företag. Exempelvis kan du inom byggbranschen få hjälp med att hitta finansiering som passar just dina behov.

I väntan på regeringens utlovade elstöd till företagare kan ett lån vara en lämplig lösning för stunden. Det kan vara en bättre väg än att behöva säga upp personal eller lägga ner verksamheten, i väntan på kommande stöd. Besök https://krea.se/ för att se över dina alternativ.

När vänder det ekonomiska läget, undrar många. Det är inte helt enkelt att ge ett rakt svar på. Politiken och de politiska partierna kan göra sin del genom att inte spä på inflationen men samtidigt stötta de mest ekonomiskt utsatta grupperna. I övrigt är mycket upp till Riksbanken, finansmarknaden och ren och skär psykologi. Även om politiken inte kan förändra allt är det dock detta som idag helt dominerar debatten. Det är förståeligt. Det handlar om folks hela livsbesparingar som eldas upp av inflationen, och hela löner som går åt att betala elräkningen.

Sveriges politik

total